Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oxfilé med rotsaksrösti och havtornssky

Perfekt till fars dag!

Oxfilé med rotsaksrösti och havtornssky
Oxfilé med rotsaksrösti och havtornssky
Oxfilé med rotsaksrösti och havtornssky
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 800 goxfilé- i skivor
  • 200 gfast potatis
  • 200 gmorot
  • 200 grotselleri
  • 50 gparmesan
  • 1ägg
  • smör- & rapsolja att steka i
  • 3 dlrött vin
  • 1 dlhavtorn
  • 3 dlkalvfond
  • 1rödlök
  • 1 krukaoregano

Gör så här

  1. Riv rotsakerna på den grova sidan på ett rivjärn, blanda med riven parmesanost, strimlad oregano och ägget.

  2. Stek röstin i vanlig rapsolja och en klick smör tills den är frasig.

  3. Bryn finhackad rödlök och slå på rödvin. Reducera till hälften. Häll på kalvfonden och reducera till bra konsistens. Om det behövs red av såsen med lite mizena. Före servering så lägger du i havtornen.

  4. Bryn den skivade oxfilen i smör och rapsolja på båda sidorna.

  5. Lägg röstin på tallrikar med oxfilen och häll på havtornsskyn. Garnera med oregano.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök