Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oxbuljong smaksatt med sherry och ostpastej

Recept på enklaste möjliga förrätt som går bra att förbereda. Ostpastejerna kan bakas i förväg och förvaras i frysen.

Oxbuljong smaksatt med sherry och ostpastejOxbuljong smaksatt med sherry och ostpastejOxbuljong smaksatt med sherry och ostpastej
Recept på en lättlagad förrätt med oxbuljong och små ostpastejer. Foto: Charlie Drevstam

Oxbuljong smaksatt med sherry och ostpastej

  • 5 dlvatten
  • 1 tärningoxbuljong- eller 2 msk konc fond
  • 2persiljekvistar
  • 1lagerblad
  • 1 kvisttimjan
  • 2 msksherry- torr eller halvtorr
  • 1 litenmorot
  • 0,25purjolök

Ostpastejer

  • 50 gsmör
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 1ägg
  • 0,5 dlmjölk
  • 1 dllagrad ost- riven

Gör så här

  1. Ostpastej: Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman smör, mjöl och salt. Tryck ut degen i små pastej- eller muffinsformar. Blanda ägg, mjölk och ost. Fyll formarna med blandningen.

  2. Grädda längst ner i ugnen 12–15 min. Låt svalna. Ta försiktigt pastejerna ur formarna.

  3. Koka upp vatten och buljongtärning med kryddor och låt koka 5–10 min. Smaksätt med sherry.

  4. Skala och finstrimla moroten. Ansa och finstrimla purjolöken. Låt grönsakerna koka med i buljongen ca 3 min. Servera buljongen med ostpastejer.

Vad tyckte du om receptet?