Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Oumph med svamp och lingon är en god vardagsrätt. Används torkad svamp ska den blötläggas ca 20 minuter innan den steks. Använd blötläggningsvattnet i grytan.
Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken.
Stek oumph och svamp i smör i en stor stekpanna tills de börjar få fin färg. Blanda i purjolöken och stek ytterligare ca 3 min. Krydda med salt och peppar. Häll över grädde och vatten och tillsätt lingonsylt och soja. Låt sjuda utan lock ca 5 min.
Strö över persilja och servera grytan med potatismos, sugarsnaps och lingonsylt.