Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oumph med svamp och lingon

Oumph med svamp och lingon är en god vardagsrätt. Används torkad svamp ska den blötläggas ca 20 minuter innan den steks. Använd blötläggningsvattnet i grytan.

Oumph med svamp och lingon
Oumph med svamp och lingon
Oumph med svamp och lingon
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 goumph- fryst, naturell
  • 250 gsvamp- färsk, till exempel trattkantareller eller skogschampinjoner eller 25 g torkad svamp
  • 1purjolök
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlvatten
  • 2 msklingonsylt
  • 1 msksoja- kinesisk
  • 0,5 dlbladpersilja- strimlad

Tillbehör

  • potatismos
  • sugar snaps
  • lingonsylt

Gör så här

  1. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken.

  2. Stek oumph och svamp i smör i en stor stekpanna tills de börjar få fin färg. Blanda i purjolöken och stek ytterligare ca 3 min. Krydda med salt och peppar. Häll över grädde och vatten och tillsätt lingonsylt och soja. Låt sjuda utan lock ca 5 min.

  3. Strö över persilja och servera grytan med potatismos, sugarsnaps och lingonsylt.

Vad tyckte du om receptet?