Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oumph i krämig curry serverad med ris

Recept på oumph i krämig curry. Oumph är en sojaprodukt som finns i frysdisken. Bellaverde är en smal broccoli, den går bra att byta ut mot vanlig broccoli.

Oumph i krämig curry serverad med ris
Oumph i krämig curry serverad med ris
Oumph i krämig curry serverad med ris
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 påseoumph- fryst, chunks  (280 g)
  • 1rödlök
  • 1gul lök
  • 1 mskcurry
  • 2 dlvispgrädde
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 250 gbroccoli- bellaverde
  • 150 gharicots verts
  • 3 dlvatten
  • 2 mskättiksprit
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 1 msksmör
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlris- gärna råris

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva rödlöken. Blanda den med 2 msk ättika, 1/2 dl socker och 1 dl vatten. Låt stå ca 10 min.

  2. Skala och finhacka  den gula löken. Stek oumph och lök i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Rör i curry och låt fräsa med ca 1 minut.

  3. Tillsätt grädde, 2 dl vatten, 1 tsk vinäger och buljongtärning. Låt småkoka ca 5 min. Krydda med 1 krm salt.

  4. Koka broccoli och haricots verts i lättsaltat vatten ca 2 min, till al dente. Häll av och låt ånga av.

  5. Servera grytan med ris, picklad lök och grönsaker.

Vad tyckte du om receptet?

Fler vegetariska recept hittar du HÄR!