Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Osttryfflar och parmachips

Goda tilltugg till ett glas vin eller alkoholfritt, till exempel årets flädersaft.

Osttryfflar och parmachips
Osttryfflar och parmachips
Osttryfflar och parmachips
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 120 gricottaost
  • 120 gvästerbottensost- riven vällagrad
  • 120 gricottaost- eller 0,5-1 dl krossade ostbågar
  • 120 gpecorino- riven
  • 0,5 dlkex- cirka krossade osötade + lite chiliflingor
  • 120 gricottaost
  • 120 gmanchego- riven
  • 100 gcashewnötter- hackade

Parmachips

  • 250 gskinka- tunt skuren kallrökt, parma eller till exempel schwartswalder

Gör så här

  1. Blanda riven ost med ricotta, varje sort för sig, låt gärna stå över natten.

  2. Rulla små tryfflar som sedan rullas i olika skal. Förvaras kallt.

  3. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen på 175 grader i cirka 5-10 minuter.

  4. Låt svalna på lite hushållspapper för att suga upp eventuellt överflödigt fett.

  5. Förvaras torrt och svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök