Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rödbetor, chèvre och honung. En oslagbar kombination som passar perfekt som smörgåstårta.
Tvätta och koka rödbetorna mjuka. Blanda samman citronsaft, socker, honung, balsamvinäger och olivolja i en skål. Skala och skiva rödbetorna i tunna skivor. Lägg ner i marinaden och marinera i minst 30 minuter, gärna till nästa dag.
Rosta nötterna i torr stekpanna tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Skiva brödet längs med. Använd de tre mittenskivorna.
Skär bort kanterna på 100 g chèvre och smula med en gaffel. Blanda med yoghurt och färskost. Salta, peppra. Lägg en brödskiva på ett fat. Bred på ett lager färskostkräm och rödbetor. Lägg på en ny skiva bröd och fyll på samma sätt. Avsluta med en brödskiva och resten av färskostkrämen och rödbetorna.
Fördela salladsskott över smörgåstårtan. Skiva resten av chèvren och lägg på. Garnera med rostade nötter och ringla över honung.
Recept från Mitt kök