Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Osttallrik med päron, surdegsbaguette och honungsvinägrett

Ta fram ostarna ca 30 min innan de ska serveras. De är godast rumsvarma.

Osttallrik med päron, surdegsbaguette och honungsvinägrettOsttallrik med päron, surdegsbaguette och honungsvinägrettOsttallrik med päron, surdegsbaguette och honungsvinägrett

Ingredienser

  • 75 gost- per person t ex parmesan, ädelost eller brie

Vinägrett

  • 0,5schalottenlök
  • 2 tskhonung- flytande
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1päron
  • 48 skivorsurdegsbaguette
  • salladsblad

Gör så här

  1. Vinägrett: Skala och skär löken i tunna strimlor. Blanda honung, olja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt löken.

  2. Skär osten i bitar. Kärna ur och skär päronet i klyftor. Fördela ost, päron, bröd och salladsblad på assietter. Ringla vinägretten över osten precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?