Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Osttallrik med äppel- och aprikosmarmelad

Lite senare under kvällen är det gott att bjuda på lite ostbricka.

Osttallrik med äppel- och aprikosmarmeladOsttallrik med äppel- och aprikosmarmeladOsttallrik med äppel- och aprikosmarmelad
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Äpple- och aprikosmarmelad

    • 1gelatinblad
    • 1äpple- Ingrid Marie
    • 100aprikoser- mjuktorkade
    • 2 mskvatten
    • 1 mskcitronsaft- pressad
    • 2 dlsyltsocker- ekologiskt

    Till serveringen

    • 200 gcomtéost- fransk opastöriserad komjölksost
    • 200 gfårost- Manchego, spansk
    • 50 gärtskott

    Gör så här

    1. Äpple- och aprikosmarmelad: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Dela och kärna ur äpplet och skär det i bitar. Lägg över i en kastrull tillsammans med aprikoserna. Tillsätt vatten och citronsaft. Koka under lock i cirka 15 minuter tills äpplena är mjuka. Mixa till en puré med mixerstaven. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 5 minuter. Krama ur gelatinbladet och smält i marmeladen under omrörning. Lägg i kulform i silikon eller i en glasform klädd med plastfolie. Ställ i kylen för att stelna.

    2. Till servering: Servera osten rumstempererad i tunna skivor med ärtskott och marmelad som kulor eller tärningar.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök