Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lite senare under kvällen är det gott att bjuda på lite ostbricka.
Äpple- och aprikosmarmelad: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Dela och kärna ur äpplet och skär det i bitar. Lägg över i en kastrull tillsammans med aprikoserna. Tillsätt vatten och citronsaft. Koka under lock i cirka 15 minuter tills äpplena är mjuka. Mixa till en puré med mixerstaven. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 5 minuter. Krama ur gelatinbladet och smält i marmeladen under omrörning. Lägg i kulform i silikon eller i en glasform klädd med plastfolie. Ställ i kylen för att stelna.
Till servering: Servera osten rumstempererad i tunna skivor med ärtskott och marmelad som kulor eller tärningar.
Recept från Mitt kök