Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk schweizerost, emmentaler, gör sig fint i sufflé. En pysslig dessert, men den är väl värd det. Här serverad med fikon och honung.
Häll strösockret i en torr stekpanna. Tillsätt vattnet och koka det till en ljus karamell. Vänd ner valnötterna och häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper. Peta isär nötterna med en gaffel. Om det är svårt så kan nötterna hackas grovt när de har svalnat.
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj fyra portionsformar, ca 10 cm i diameter. Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och koka upp det under kraftig vispning. Ta av kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något. Vispa i äggulor, salt, Maizena och ost.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en separat skål och vänd ner dem i smeten. Fördela smeten i formarna. Skär fikonen i klyftor.
Grädda suffléerna i nedre delen av ugnen i 15–20 min. Servera dem direkt med honung, fikon och karamelliserade valnötter. Tänk på att de sjunker ihop efter några minuter. Pudra ev över florsocker.