Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på knapriga oststänger som passar perfekt till champagne eller annat bubbel. Kan förberedas och förpackas lufttätt, frysas och värmas i ugnen vid servering.
Riv osten. Lägg 2/3 av osten, mjöl, smör, skuret i bitar, och salt i en matberedare och mixa snabbt ihop. Droppa ner vattnet och blanda tills degen börjar formas till en boll. Låt degen vila inslagen i plastfolie i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen till en 10 cm bred och ca 1/2 cm tjock remsa. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över den sparade osten.
Skär eller sporra ut degen i cm-tjocka remsor. Snurra dem lätt. Lägg stängerna på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 10–12 min till stängerna fått fin färg. Låt svalna på galler.