Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostsoppa med tomattopping och sötpotatischips

Koka upp vattnet till soppan i en ­vattenkokare medan potatis och lök skalas så går det snabbt att få soppan färdig. Väljer du stora pota­tisar går de snabbare att skala.

Ostsoppa med tomattopping och sötpotatischipsOstsoppa med tomattopping och sötpotatischipsOstsoppa med tomattopping och sötpotatischips
Ostsoppa med sötpotatischips Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 gpotatis- stora
  • 1gul lök
  • 3grönsaksbuljongtärningar
  • 4tomater
  • 1 burkinlagd jalapeño- (250 g)
  • 1 krukakoriander
  • 200 gcheddarost- riven
  • smör

Tillbehör

  • 1 påsemajschips- med sötpotatis (130 g, Santa Maria)

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Fräs dem i 1 msk smör i en gryta i ca 2 min. Häll på 12 dl ­vatten och tillsätt buljongtärningar. Låt koka under lock i ca 10 min.

  2. Tärna tomaterna. Låt jalapeñon ­rinna av och grovhacka den. Hacka hälften av koriandern. Blanda tomater, jalapeño och hackad koriander.

  3. Ta grytan åt sidan och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt osten och mixa lite till.

  4. Servera soppan toppad med tomatblandning och hela korianderblad. Servera med majschips.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: