Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostsoppa med svamptopping

Laga en krämig soppa med lagrad ost och toppa med höstens kantareller och salt sidfläsk! En matig och fantastiskt god soppa!

Ostsoppa med svamptopping
Ostsoppa med svamptopping
Ostsoppa med svamptopping
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 msksmör- eller margarin
  • 5 dlvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 5 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 4 dllagrad ost
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • salt- peppar

Svamptopping

  • 150 grökt sidfläsk
  • 250 gsvamp- trattkantarell eller champinjon
  • 2 msksmör- eller margarin
  • 3 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skala och hacka lök. Fräs i smör i en gryta utan att de får färg. Späd med vatten, buljongtärningar och mjölk.

  2. Koka i 10 minuter. Ta av värmen och mixa soppan slät. Tillsätt grädde. Rör ut majsstärkelse i vatten och rör ner.

  3. Koka upp under omrörning. Lägg i riven ost och vispa tills osten smält. Smaka av med salt och peppar.

  4. Skär bort svålen på fläsket och tärna det. Stek knaprigt i torr stekpanna. Ta upp och stek svampen i smör.

  5. Krydda med salt och peppar. Blanda i fläsk och persilja och servera till soppan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök