Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostsoppa med pesto och basilika

Här är en god och krämig LCHF-soppa som går enkelt och snabbt att laga. Toppa med soltorkade tomater, pesto, nötter och kryddgrönt.

Ostsoppa med pesto och basilikaOstsoppa med pesto och basilikaOstsoppa med pesto och basilika
Foto: Joel Wåreus

Ostsoppa

  • 7 dlgrönsaksbuljong
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dlparmesan- riven
  • salt
  • svartpeppar- malen

Topping

  • 8soltorkade tomater- spar lite av oljan
  • 4 mskpesto- färdigköpt eller enligt recept nedan
  • 2 mskvalnötter- hackade eller rostade pinjenötter
  • bladpersilja- och basilika, hackad

Pesto

  • 1 krukabasilika
  • 2vitlöksklyftor- skalade
  • 50 gpinjenötter
  • 1 dlolivolja
  • 1 dlparmesan- färskriven
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Ostsoppa: Koka upp grönsaksbuljongen.

  2. Häll i grädden och koka upp.

  3. Rör i parmesanosten. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

  4. Servering: Lägg upp soppan i skålar. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg i. Toppa med pesto, nötter, bladpersilja och basilika. Ringla på lite olja från de soltorkade tomaterna.

  5. Pesto: Mixa basilikan, vitlöken och pinjenötterna. Häll i oljan flytta över till en skål och vänd i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök