Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostsoppa med pesto och basilika

Här är en god och krämig LCHF-soppa som går enkelt och snabbt att laga. Toppa med soltorkade tomater, pesto, nötter och kryddgrönt.

Ostsoppa med pesto och basilika
Ostsoppa med pesto och basilika
Ostsoppa med pesto och basilika
Foto: Joel Wåreus

Ostsoppa

  • 7 dlgrönsaksbuljong
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dlparmesan- riven
  • salt
  • svartpeppar- malen

Topping

  • 8soltorkade tomater- spar lite av oljan
  • 4 mskpesto- färdigköpt eller enligt recept nedan
  • 2 mskvalnötter- hackade eller rostade pinjenötter
  • bladpersilja- och basilika, hackad

Pesto

  • 1 krukabasilika
  • 2vitlöksklyftor- skalade
  • 50 gpinjenötter
  • 1 dlolivolja
  • 1 dlparmesan- färskriven
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Ostsoppa: Koka upp grönsaksbuljongen.

  2. Häll i grädden och koka upp.

  3. Rör i parmesanosten. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

  4. Servering: Lägg upp soppan i skålar. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg i. Toppa med pesto, nötter, bladpersilja och basilika. Ringla på lite olja från de soltorkade tomaterna.

  5. Pesto: Mixa basilikan, vitlöken och pinjenötterna. Häll i oljan flytta över till en skål och vänd i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök