Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostsoppa

Fänkål sätter lite extra krydda på den milda soppan. Soppan får inte koka när osten rörts ner.

OstsoppaOstsoppaOstsoppa
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 200 gvästerbottensost- eller lagrad prästost
  • 3 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 lvatten
  • 2 tärninghönsbuljong
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 krmfänkål- hel

Tillbehör

  • 1fänkål- finstrimlad
  • 1körvel- färsk
  • 1 pktgrissini med lufttorkad skinka

Gör så här

  1. Riv osten. Rör ut majsstärkelsen med lite av vattnet i en gryta. Tillsätt resten av vattnet och buljongtärningarna. Låt koka upp. Dra grytan av värmen.

  2. Tillsätt grädde, fänkål och ost under omrörning och rör tills osten har smält. Värm eventuellt, men soppan får inte koka mer. Häll upp soppan i portionsskålar och lägg i fänkål. Garnera med körvel.

  3. Servera gärna med grissini ev lindat med lufttorkad skinka eller bröd.

Vad tyckte du om receptet?