Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostsmörrebröd med äppelgelé

Endivblad och smakrik camembertost är en lyckad kombination, här förhöjd med syrlig gelé.

Ostsmörrebröd med äppelgeléOstsmörrebröd med äppelgeléOstsmörrebröd med äppelgelé

Ingredienser

  • 0,5rågbröd- danskt
  • 50 gsmör
  • 200 gcamembert

Gelé

  • 2gelatinblad
  • 2 dläppeljuice- drickfärdig färskpressad

Garnering

  • 3endiver- röda
  • 1shiso- (ca 25 g) ask
  • 1daikon- (ca 25 g) ask

Gör så här

  1. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm äppeljuicen i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i juicen. Häll juicen i en liten form och låt stelna i kylskåpet ca 3 timmar. Skär gelén i små kuber.

  2. Skär brödet i skivor och skär dem sedan i små fyrkanter. Bre på smör.

  3. Skär osten i mindre bitar. Lägg ett endivblad på varje brödbit och en ostskiva ovanpå. Garnera med gelé, valnötter, shiso och daikon.

Vad tyckte du om receptet?