Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostsås - recept

Variant av béchamel som passar bra till pasta eller gratänger.

Ostsås - recept
Ostsås - recept
Ostsås - recept
Recept på ostsås. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 6 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 0,5 krmnymald vitpeppar
  • 100 gost- lagrad, riven

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.

  2. Vispa i mjölet. Tillsätt hälften av mjölken och vispa kraftigt under tiden. Koka upp och tillsätt resten av mjölken. Låt såsen koka under omrörning i ca 5 min.

  3. Krydda såsen med salt och peppar. Blanda i osten och rör tills den har smält.

Vad tyckte du om receptet?