Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostsallad med pepparvinägrett

Krydd-, rosé- och grönpeppar ger smak åt pepparvinägretten. Matvete gör salladen extra mättande.

Ostsallad med pepparvinägrett
Ostsallad med pepparvinägrett
Ostsallad med pepparvinägrett

Ingredienser

  • 1,5 dlmatvete- helt
  • 2,25 dlvatten
  • 0,5isbergssallad- huvud
  • 3salladslökar
  • 250 gcocktailtomater
  • 75 glagrad ost- t ex herrgård
  • 75 gost- mild t ex hushållsost eller port salut
  • 1äpple
  • 0,5 dlpumpafrön- eller solrosfrön

Pepparvinägrett

  • 4 mskrapsolja
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 4kryddpepparkorn
  • 0,5 tskrosépeppar- hel
  • 0,5 tskgrönpeppar- hel
  • 0,5 tsksalt

Till servering

  • 4bröd

Gör så här

  1. Koka matvetet i vattnet enligt anvisning på förpackningen. Lufta det med en gaffel och låt ånga av.

  2. Strimla salladen och salladslöken fint. Dela tomaterna och tärna ostarna. Kärna ur och tärna äpplet. Blanda samman alla ingredienser till salladen.

  3. Vispa ihop olja och vinäger. Stöt pepparkornen i mortel och blanda ner i vinägretten tillsammans med saltet.

  4. Blanda sallad och vinägrett eller servera vinägretten vid sidan om. Bröd är gott till.

Vad tyckte du om receptet?