Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostrulle med pepparkaka och glöggkokt päron

Recept på ostrulle med pepparkaka och glöggkokt päron.

Ostrulle med pepparkaka och glöggkokt päron
Ostrulle med pepparkaka och glöggkokt päron
Ostrulle med pepparkaka och glöggkokt päron
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 140 gkvibille glöggädelost
  • 2 dlcrème fraiche
  • 8pepparkakor
  • 2päron
  • 2 dlglögg- lätt
  • 2 mskströsocker
  • 2 tskbladpersilja- till garnering

Gör så här

  1. Dela osten i bitar. Blanda den med creme fraiche och forma en rulle i plast. Lägg rullen att stelna i kyl eller frys.

  2. Rulla den därefter i finkrossade pepparkakor.

  3. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Koka dem 2–5 min i glögg + socker och låt dem kallna i lagen.

  4. Skär ostrullen i ”stubbar” och servera med päron och ev bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?