Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostroncappuccino - ostronsoppa med vispgrädde och champagne

Recept på förrätt med ostron. Ostronjuicen har noggrant tagits till vara och reduceras tillsammans med vin till en liten skummande ostronsoppa. 

Ostroncappuccino - ostronsoppa med vispgrädde och champagne
Ostroncappuccino - ostronsoppa med vispgrädde och champagne
Ostroncappuccino - ostronsoppa med vispgrädde och champagne
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 4ostron
  • 1 dlostronspad
  • 1schalottenlök
  • 1 dlchampagne- eller torrt vitt vin
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskgräslök- hackad

Gör så här

  1. Öppna ostronen och skär loss dem från skalet. Spara spadet och häll det i en kastrull.

  2. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg löken i kastrullen och tillsätt vinet. Koka upp och låt koka tills hälften återstår.

  3. Tillsätt 2 dl grädde och låt sjuda ca 5 min. Smaksätt med salt och svartpeppar. Vispa 1 dl grädde och vänd ner i soppan.

  4. Lägg ett ostron i varje kopp. Häll på soppan. Den varma soppan gör att ostronen drar ihop sig. Garnera kopparna med gräslök.

Vad tyckte du om receptet?