Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostron à la Béarnaise med dragon, syrad lök och citron

Bearnaisecrèmen kan förberedas och stå färdig i kylen.

Ostron à la Béarnaise med dragon, syrad lök och citron
Ostron à la Béarnaise med dragon, syrad lök och citron
Ostron à la Béarnaise med dragon, syrad lök och citron
Ostrona la Béarnaise med dragon, syrad lök och citron Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 24ostron

Bearnaisecrème

  • 2äggulor
  • 1 mskdragonvinäger- eller vitvinsvinäger
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 mskdragon- hackad
  • 1 mskbladpersilja- hackad
  • 2 krmsalt
  • 10 droppartabasco

syrad lök

  • 1schalottenlök
  • 0,5 dlrödvinsvinäger

Garnering

  • citronklyftor
  • dragon- färsk
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Tillagning: 1 1/2 timme

  2. Blanda äggulor och vinäger i en liten kastrull. Vispa på svag värme till ett vitt och luftigt skum. Ta av från värmen och vispa kallt. Vispa grädden lätt och vänd ner den i äggvispet. Tillsätt dragon, persilja, salt och tabasco. Låt stå i kylen ca 30 min.

  3. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg den i en skål och häll över vinäger. Låt stå och marinera ca 30 min.

  4. Servering: Sila av vinägern från löken. Öppna ostronen och lägg dem på krossad is. Klicka bearnaisegrädden i ostronen och toppa med den syrade löken. Garnera med citronklyftor, dragon- och persiljekvistar.

Vad tyckte du om receptet?