Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostron Rockefeller

Ostron Rockefeller sägs ha skapats i New Orleans och den smöriga såsen döptes efter tidens rikaste man, John D Rockefeller. 

Ostron RockefellerOstron RockefellerOstron Rockefeller
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 12ostron
  • grovt havssalt

Gräddstuvad spenat

  • 1bananschalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msksmör
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 dlvispgrädde
  • 200 gbabyspenat
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Hollandaisesås

  • 100 gsmör
  • 3äggulor
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskvatten
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Öppna ostronen och lägg dem i en kastrull tillsammans med vätskan. Sjud ca 1 minut. Lägg underdelen av skalen på en plåt med grovt havssalt så att de står stadigt. Sätt ugnen på 250°.

  2. Spenat: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlöken. Pudra över mjölet och rör om. Häll på grädden. Koka upp och vänd i spenaten. Krydda med salt och peppar.

  3. Sås: Smält smöret och ta av kastrullen från värmen. Vispa äggulor, citronsaft, vatten och salt i en kastrull på medelvärme eller i ett varmt vattenbad. Vispa kraftigt till ett skum. Ta kastrullen från värmen och ställ den på en blöt disktrasa så att den står stadigt. Tillsätt smöret i en fin stråle under kraftig vispning.

  4. Fördela spenaten på bottnen av skalen. Lägg på ostronen och ­skeda över hollandaisen.

  5. Gratinera högt upp i ugnen tills ostronen fått en fin gyllene färg. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?