Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ostron Rockefeller sägs ha skapats i New Orleans och den smöriga såsen döptes efter tidens rikaste man, John D Rockefeller.
Öppna ostronen och lägg dem i en kastrull tillsammans med vätskan. Sjud ca 1 minut. Lägg underdelen av skalen på en plåt med grovt havssalt så att de står stadigt. Sätt ugnen på 250°.
Spenat: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlöken. Pudra över mjölet och rör om. Häll på grädden. Koka upp och vänd i spenaten. Krydda med salt och peppar.
Sås: Smält smöret och ta av kastrullen från värmen. Vispa äggulor, citronsaft, vatten och salt i en kastrull på medelvärme eller i ett varmt vattenbad. Vispa kraftigt till ett skum. Ta kastrullen från värmen och ställ den på en blöt disktrasa så att den står stadigt. Tillsätt smöret i en fin stråle under kraftig vispning.
Fördela spenaten på bottnen av skalen. Lägg på ostronen och skeda över hollandaisen.
Gratinera högt upp i ugnen tills ostronen fått en fin gyllene färg. Servera genast.