Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostron nikkei

En annorlunda och spännande kombination med lena ostron, krispig majs och en syrlig och en het sås. Ett eller två ostron passar som ett tilltugg, tre som en förrätt.

Ostron nikkei
Ostron nikkei
Ostron nikkei
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3ostron
  • 0,5 dlchulpi (peruansk torkad majs)
  • 1 tsksmör
  • 1 mskleche de tigresås- se recept
  • 1 mskhuancainasås (den gula)- se recept

Gör så här

  1. Lägg majsen i kallt vatten i ca 1 tim. Häll av vattnet och rosta majsen i en het stekpanna. Tillsätt smör och fortsätt steka -majsen i ca 10 min . Rör då och då.

  2. Öppna ostronen. Kontrollera med en droppe citron att de drar ihop sig och är levande. Lägg på 1 tsk av såserna på varje ostron och strö över majs.

  3. Servera ostronen direkt på isbädd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på såserna till ostronen hittar du här:

Leche de tigre 

Huancainasås