Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ostron med rosé- och vinägergranité. Lyxigt förplock med ostron. Köp gärna franska ostron, som till exempel Fine de claire.
Skala och finskiva löken. Koka upp samtliga ingredienser till granitén utom vinet. Ta kastrullen från plattan, tillsätt vinet och låt vätskan svalna.
Sila bort löken. Häll vätskan i en mindre bunke och ställ i frysen ca 8 timmar tills granitén är helt genomfryst.
Öppna och lägg ostronen på en isbädd. Skrapa upp granitén med en gaffel.
Toppa varje ostron med 0,5 –1 tsk granité precis före servering, den smälter snabbt. Garnera med timjankvistar.