Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostron med ponzu och äpple

Ostron och soja är en fantastisk kombination! Perfekt även för den som är ostronnybörjare.

Ostron med ponzu och äpple
Ostron med ponzu och äpple
Ostron med ponzu och äpple
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 12ostron
  • 0,5citron
  • 0,5 dlsoja- vit eller japansk
  • 2 tskmirin
  • 0,5 tskhonung
  • 1äpple
  • 1bananschalottenlök

Gör så här

  1. Pressa saften ur citronen och blanda med soja, mirin och honung.

  2. Kärna ur och skär äpplet i små kuber. Skala och finhacka schalottenlöken. Vänd ner äpple och lök i ponzun.

  3. Öppna ostronen och toppa med äpple, lök och ponzu.

Vad tyckte du om receptet?

Ponzu är en citrusbaserad sås som vanligtvis används i det japanska köket.