Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostron med gurkvinägrett och pepparrot

Ostron serverade med fräsch gurkvinägrett och ett lätt pepparrotssting är en bra början för en ovan ostronätare.

Ostron med gurkvinägrett och pepparrot
Ostron med gurkvinägrett och pepparrot
Ostron med gurkvinägrett och pepparrot
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 6ostron
  • 1 bitgurka- (10 cm)
  • 2 tskvitvinsvinäger
  • 1 tskolivolja

Garnering

  • pepparrot- finriven

Gör så här

  1. Riv gurkan i en skål. Lägg över i en sil och pressa ut saften.

  2. Blanda saften med vinäger och olja.

  3. Öppna ostronen. Lägg dem i en form med krossad is. Häll ca 1 tsk vinägrett på varje ostron. Strö över pepparrot och servera.

Vad tyckte du om receptet?