Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ostron med gurkgranita är en festlig start på middagen. Gurkgranitan friskar upp smaken på ostronen och ger en god hetta av chili.
Mixa gurka, koriander och limesaft med mixerstav. Rör ner chili och salt. Häll upp i en form och ställ i frysen. Rör om då och då under tiden blandningen fryses.
Använd en ostronkniv eller en kniv med kort och spetsigt blad. Ta ett stadigt grepp med en kökshandduk om ostronet, med den platta sidan upp. Tryck in kniven vid muskelfästet – arbeta från dig själv – och vrid kniven tills locket bryts upp. För sedan kniven längs skalets öppning för att skära av muskelfästet. Var försiktig, det är lätt att skära sig på det vassa skalet. Lyft av locket och lossa försiktigt ostronköttet utan att saften rinner ut.
Lägg upp ostronen på en bädd av is. Toppa med granitan.