Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostron med fryst körvelolja - enkel lyx

De här ostronen förenar land och hav med frasig körvelsnö och salt! Det är mycket gott att först droppa i några droppar rödvinsvinägrett på klassiskt vis och sedan toppa med fryst körvelolja.

Ostron med fryst körvelolja - enkel lyx
Ostron med fryst körvelolja - enkel lyx
Ostron med fryst körvelolja - enkel lyx
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 0,5 krukakörvel
  • 3 mskvatten
  • 2,5 mskolivolja
  • 0,5citron- pressad
  • 0,5 krmsalt
  • 4ostron

Rödvinsvinägrett

  • 0,25schalottenlök
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- grovmald

Gör så här

  1. Mixa körvel, vatten och olja med mixerstav. Tillsätt citronsaft och salt.

  2. Häll körveloljan i en form. Ställ i frysen ca 5 timmar.

  3. Skrapa hastigt isen med en sked eller gaffel till fin ”snö”. Sätt tillbaka flingorna i frysen ca 30 min före servering.

  4. Skala och finhacka löken. Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten.

  5. Öppna ostronen. Droppa i rödvinsvinägrett och lägg en sked av den frusna körvelsnön på varje ostron precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?