Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här ostronen förenar land och hav med frasig körvelsnö och salt! Det är mycket gott att först droppa i några droppar rödvinsvinägrett på klassiskt vis och sedan toppa med fryst körvelolja.
Mixa körvel, vatten och olja med mixerstav. Tillsätt citronsaft och salt.
Häll körveloljan i en form. Ställ i frysen ca 5 timmar.
Skrapa hastigt isen med en sked eller gaffel till fin ”snö”. Sätt tillbaka flingorna i frysen ca 30 min före servering.
Skala och finhacka löken. Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten.
Öppna ostronen. Droppa i rödvinsvinägrett och lägg en sked av den frusna körvelsnön på varje ostron precis före servering.