Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostron med färskost och forellrom

När kocken Adam Thulin bjuder på middag är ostron ett måste, det sätter stämningen för kvällen. Ostron kan vara en vattendelare, men detta recept gör att ostronet inte blir lika ”havigt” vilket många kan ha svårt för. Så dessa ostron går alltid hem!

Ostron med färskost och forellromOstron med färskost och forellromOstron med färskost och forellrom
Ostron med färskost och forellrom Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8ostron
  • 4 msknaturell färskost
  • 4 tskcitron- pressad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Garnering

  • 4 mskforellrom
  • körvel
  • dill

Gör så här

  1. Öppna ostronen med hjälp av en ostronkniv. Gå in med ostron­kniven mellan skalen och vrid i 180°. Häll av spadet från ostronen i en skål och lägg tillbaka ostronen i skalen.

  2. Blanda färskosten med spadet från ostronen och mixa till en ­krämig dressing. Smaka av med citronsaft och krydda med salt och peppar. Häll lite dressing i ­varje ostron.

  3. Toppa med forellrom, körvel och dill.

Vad tyckte du om receptet?