Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostron med citronvinägrett

Ostron är något av det mest mytomspunna afrodisiaka och passar alltid som förrätt eller som aptitretare till en kärleksmåltid. Tänk på att beställa dina ostron hos fiskhandlaren om de inte ingår i det vanliga sortimentet. Tre ostron per person och ett glas champagne räcker för att få en liten smakupplevelse innan förrätten serveras.

Ostron med citronvinägrett
Ostron med citronvinägrett
Ostron med citronvinägrett
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 36 stostron- per person
  • 1schalottenlök- liten
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 2 mskcitron- pressad
  • socker- en knivsudd
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Skala och hacka löken mycket fint.

  3. Blanda vinägern och citronsaften i en liten skål. Tillsätt den hackade löken och sockret.

  4. Salta och peppra efter smak.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök