Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostron med champagnegranité och lakritsvinägrett

Ostron med champagnegranité och lakritsvinägrett är en underbart god kombination till ostron. En välkyld champagne ­eller neutralt bubblande mineralvatten passar bra till. Men också Guinness passar fint till ostronen.

Ostron med champagnegranité och lakritsvinägrettOstron med champagnegranité och lakritsvinägrettOstron med champagnegranité och lakritsvinägrett
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8ostron

Champagnegranité

  • 2 dlchampagne- eller ­mousserande vin
  • 1 mskströsocker

Lakritsvinägrett

  • 1 mskrödlök- hackad
  • 2 tskbalsamvinäger
  • 1,5 mskolivolja
  • 1 krmlakritsgranulat

Garnering

  • tång- ev

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till granitén och häll i en rostfri bunke. Ställ bunken i frysen ca 12 timmar. Ta fram och vispa med elvisp när små iskristaller bildats. Ställ tillbaka bunken i frysen tills det är dags att servera ostronen.

  2. Vinägrett: Blanda löken med vinäger, olja och lakrits.

  3. Krossa is och lägg i skålar. ­Öppna ostronen och droppa i vinägrett. Toppa med granitén. Garnera eventuellt med tång.

Vad tyckte du om receptet?