Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ostron med beurre blanc, svart rom och bacon är krämigt och gott. Lägg upp ostronen på ett fat med grovt havssalt så att de kan stå stadigt.
Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör. Häll på vin och vinäger och koka upp. Låt sjuda tills hälften återstår. Sila och tillsätt citronsaften. Låt kastrullen stå på låg värme. Vispa i 200 g smör, lite i taget. Krydda med salt och peppar.
Skär baconet i strimlor och finhacka det. Stek baconet knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper.
Öppna ostronen, lägg dem på tallrikar med grovt havssalt. Lägg på lite sås och toppa med rom, bacon och dill. Servera eventuellt med citronklyftor.