Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostron med äpple och calvadosvinägrett

Recept på ostron med äpple och calvadosvinägrett. Fine de claire-ostron har ­avlånga skal som gör dem lite enklare att äta som plockmat.

Ostron med äpple och calvadosvinägrett
Ostron med äpple och calvadosvinägrett
Ostron med äpple och calvadosvinägrett
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 16ostron- gärna fine de claire

Vinägrett

  • 2 msksherryvinäger- eller rödvinsvinäger
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1 mskcalvados
  • 1 mskäpple- tärnat,  av en fast och syrlig sort
  • 1 mskrödlök- finhackad
  • 1 mskolivolja- mild

Gör så här

  1. Calvadosvinägrett: Blanda alla ingredienser.

  2. Öppna ostronen, servera dem på en isbädd med vinägretten till.

Vad tyckte du om receptet?