Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostron i gurkgazpacho

Gurka mixas med bladpersilja i en gurkgazpacho. Råa ostron och gurka läggs i vid servering.

Ostron i gurkgazpacho
Ostron i gurkgazpacho
Ostron i gurkgazpacho
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 4ostron
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 1 knippabladpersilja
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5gurka
  • 0,5 dlolivolja

Gör så här

  1. Öppna ostronen och skär loss dem från skalet.

  2. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i bitar. Skala vitlöksklyftan.

  3. Mixa gurkbitarna (spara några till garnering) med vitlök och vinäger. Häll i oljan droppvis under mixning.

  4. Lägg persiljebladen i kokande vatten ca 30 sekunder. Kyl av dem snabbt i iskallt vatten. Krama ut vattnet ur persiljan.

  5. Mixa persiljebladen i soppan och krydda med salt och peppar. Häll upp soppan i snapsglas. Lägg ett ostron i varje glas och servera.

Vad tyckte du om receptet?