Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostquiche med ­citronräkor


Praktiskt portionsstora och goda!

Ostquiche med ­citronräkor

Ostquiche med ­citronräkor

Ostquiche med ­citronräkor

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld, rektangulär ­, 250 g
  • vetemjöl
  • 100 gvästerbottensost- riven
  • 2ägg
  • 1,5 dlvispgrädde
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Citronräkor:

  • 500 gräkor med skal
  • 1citron- rivet skal
  • 2 krmtabasco
  • 2 mskdill- hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Strö lite mjöl i portionsformar i ­aluminium. Se till att det täcker botten och ­kanter. Tryck ut rundlar av smördegen med ett glas. Lägg i formarna. Tryck till degen upp på kanten. Ställ ­formarna på en plåt.

  2. Fördela osten i formarna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll äggstanningen i formarna.

  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt kallna.

  4. Skala räkorna. Blanda med ­citronskal, tabasco och dill. Fördela räkorna på pajerna vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök