Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ostpiroger, empanadas de queso, kan förberedas och frysas men ska friteras strax före servering.
Värm vattnet till 37°. Blanda mjöl, salt och smör. Tillsätt vatten och äggula under omrörning. Arbeta till en fast och smidig deg. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylen ca 30 minuter.
Skär osten i 15 bitar. Dela degen i 15 bitar. Kavla ut degbitarna till runda plattor, ca 20 cm i diameter. Lägg osten mitt på plattorna. Vik degen över osten. Pressa ihop kanterna och försök att trycka ut all luft. Skär pirogen med en sporre så att den blir halvmåneformad.
Hetta upp oljan till 170°. Fritera tre piroger i taget ca 1 minut på varje sida, tills de fått guldbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera pirogerna nyfriterade med pebre.