Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostpinnar


Knubbiga brödpinnar är ett gott alternativ till vanliga kuvertbröd

Ostpinnar

Ostpinnar

Ostpinnar

FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 75 gsmör
  • 2,5 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 150 gost- riven stark
  • 89 dldinkelmjöl- cirka

Gör så här

  1. Smula jästen i bunken. Smält smöret och tillsätt vattnet. Värm till 37 grader och häll degvätskan över jästen. Rör om tills jästen löst sig.

  2. Tillsätt salt och mjöl och arbeta till en deg. Arbeta in osten. Låt jäsa i 30 minuter.

  3. Knåda degen och dela i cirka 24 delar. Forma till pinnar. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa cirka 20 minuter.

  4. Grädda i ugn, 200 grader, cirka 15-20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök