Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostpajer med heta räkor

Ostpajer med heta räkor
Ostpajer med heta räkor
Ostpajer med heta räkor
FOTOGRAF THOMAS CARLEN

Ingredienser

  • 3 dlvispgrädde
  • 5ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 3 dlgratängost- riven
  • 1 dlvästerbottensost- riven

Fyllning

  • 250 gräkor- skalad vikt
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 10 cmpurjolök- finhackad
  • 2 msksweet chilisås
  • 1 tsklime- pressad saft
  • 1 tskhonung
  • 1 mskcitronmeliss- hackad
  • salt- svartpeppar
  • persilja
  • 20mazarinformar- i aluminium
  • smör- till formarna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Ställ smorda aluminiumformar på en plåt. Vispa samman grädde och ägg i en skål. Tillsätt salt, peppar och paprika­pulver. Fördela äggsmeten i formarna.

  3. Blanda gratängost och västerbottensost och fördela i formarna. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 12 minuter. Låt svalna.

  4. Blanda räkor med vitlök, purjolök, sweet chilisås, lime, honung och citronmeliss. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till serveringen.

  5. Fördela räkorna på pajerna vid serveringen. Toppa med persiljeblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök