Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ostpaj med zucchini, pinjenötter och färska örter är helt glutenfri. Ostpajen blir godast om den görs samma dag, men pajskalet kan förgräddas dagen före.
Sätt ugnen på 200°. Arbeta ihop smör, bovetemjöl, potatismjöl och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en avlång form med löstagbar kant, ca 10 x 30 cm, och nagga den med en gaffel.
Förgrädda bottnen mitt i ugnen 10–15 min, använd gärna en bit aluminiumfolie tryckt längs med kanterna som stöd under halva gräddningstiden.
Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och ost. Krydda med salt och peppar. Smula ner blåmögelosten i det förgräddade pajskalet men spara lite till garnering. Skär zucchinin längs med i tunna skivor och lägg den i pajskalet, spara eventuellt lite zucchini till garnering.
Häll över fyllningen och grädda pajen mitt i ugnen ca 25 min, tills den är gyllene och har ”stannat”. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna.
Örtsås: Mixa basilika, skalad vitlök och olja slätt och blanda ner i yoghurten. Krydda med salt och peppar.
Toppa pajen med den sparade zucchinin och blåmögelosten. Garnera med skott och rostade pinjenötter. Servera pajen med örtsås och sallad.