Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ostpaj med sparris, spenat och fetaost. Om du vill förbereda kan pajskalet göras flera veckor i förväg och frysas in. Grädda med fyllning samma dag den ska serveras.
Hacka ihop smör och mjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Klä degen i formen med aluminiumfolie och tryck fast ordentligt runtom. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 10 min.
Fyllning: Bryt av den nedre delen på sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av.
Ansa och finhacka purjolöken. Skala och riv vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i smör ca 2 min. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare ca 2 min. Lägg spenatfräset i pajskalet och smula över fetaosten.
Vispa ihop ägg och crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet och lägg i sparrisen. Tryck till sparrisen så att den kommer ner i äggstanningen.
Sänk ugnsvärmen till 200° och grädda pajen ca 30 min tills den är gyllene och har ”stannat".