Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ostpaj med rädissallad. Välj en lagrad ost som fyllning, gärna präst- eller västerbottensost. Den knapriga salladen med rädisor och snackgurka passar perfekt till. Använd gärna fin rädisblast till garnering.
Hacka ihop mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen och ställ formen i frysen i ca 15 min. Sätt ugnen på 225°.
Grädda pajbottnen mitt i ugnen i ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°.
Fyllning: Grovriv osten. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och cayennepeppar.
Lägg osten i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35 min. Ta ut och låt svalna.
Sallad: Rosta kumminen i en torr stekpanna tills den fått fin färg. Låt svalna. Ansa och skär rädisorna i klyftor. Halvera och skär gurkan i bitar. Blanda rädisor och gurka med kummin, olja, citronsaft, salt och peppar. Lägg lite av salladen på pajen och servera resten till.
Läs också: