Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostpaj med rädissallad

Recept på ostpaj med rädissallad. Välj en lagrad ost som fyllning, gärna präst- eller västerbottensost. Den knapriga salladen med rädisor och snackgurka passar perfekt till. Använd gärna fin rädisblast till garnering.

Ostpaj med rädissallad
Ostpaj med rädissallad
Ostpaj med rädissallad
Ostpaj med rädissallad Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 150 gsmör
  • 23 mskvatten

Fyllning

  • 200 glagrad ost
  • 4ägg
  • 3 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar

Sallad

  • 1 mskkummin- hel
  • 1 knipparädisor
  • 4snackgurkor
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen och ställ formen i frysen i ca 15 min. Sätt ugnen på 225°.

  3. Grädda pajbottnen mitt i ugnen i ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°.

  4. Fyllning: Grovriv osten. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och cayennepeppar.

  5. Lägg osten i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35 min. Ta ut och låt svalna.

  6. Sallad: Rosta kumminen i en torr stekpanna tills den fått fin färg. Låt svalna. Ansa och skär rädisorna i klyftor. Halvera och skär gurkan i bitar. Blanda rädisor och gurka med kummin, olja, citronsaft, salt och peppar. Lägg lite av salladen på pajen och servera resten till.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: