Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ostpaj med gravad lax. Den här pajen serveras rumstempererad och toppas med fina skivor av gravad lax. Vill du servera pajen varm? Bjud då laxen på ett fat vid sidan av.
Rulla ut pajdegen och tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter, så att den kommer upp lite över kanten. Ställ pajen i frysen ca 20 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajen i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Vispa ihop ägg, salt och peppar i en bunke. Rör i grädden i 2-3 omgångar. Vänd ner all ost och blanda ihop.
Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Häll ostfyllningen i den förgräddade pajen. Sätt pajen på ett galler i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills fyllningen stannat och fått fin färg.
Ta ut pajen och låt den kallna.
Toppa pajen med gravad lax och dill. Peppra. Servera med citronskivor.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén