Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostpaj i långpanna

Paj i långpanna räcker till många!

Ostpaj i långpanna
Ostpaj i långpanna
Ostpaj i långpanna
Ostpaj i långpanna Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 250 gsmör
  • 6 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • vatten- kallt, några matskedar
  • 500 glagrad ost- till exempel västerbotten eller cheddar
  • 300 gädelost
  • 8ägg
  • 2 dlcrème fraiche
  • 3 dlvispgrädde
  • 3 dlmjölk
  • salt
  • peppar- nymalen
  • 1 näveärtskott

Gör så här

  1. Mixa smör och mjöl till en smulig massa i matberedare.

  2. Tillsätt ägget och kallt vatten lite i taget och kör snabbt ihop till en deg. Låt degen vila cirka 1 timme i kylen.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Riv osten på den grova sidan av rivjärnet.

  4. Tryck ut degen i en långpanna, cirka 30x40 cm. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.

  5. Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde och mjölk i en bunke. Rör i osten. Krydda med salt och peppar.

  6. Häll äggstanningen i det förgräddade pajskalet.

  7. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter eller tills fyllningen har stannat och fått fin färg. Dekorera ostpajen med ärtskott.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök