Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Paj i långpanna räcker till många!
Mixa smör och mjöl till en smulig massa i matberedare.
Tillsätt ägget och kallt vatten lite i taget och kör snabbt ihop till en deg. Låt degen vila cirka 1 timme i kylen.
Sätt ugnen på 225 grader. Riv osten på den grova sidan av rivjärnet.
Tryck ut degen i en långpanna, cirka 30x40 cm. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.
Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde och mjölk i en bunke. Rör i osten. Krydda med salt och peppar.
Häll äggstanningen i det förgräddade pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter eller tills fyllningen har stannat och fått fin färg. Dekorera ostpajen med ärtskott.
Recept från Mitt kök