Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk ostpaj går alltid hem. Den här krämiga ostpajen passar både som förrätt, huvudrätt och på buffébordet.
Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 25 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila ca 30 min i kylen.
Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Gör fyllningen under tiden. Riv osten. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Tillsätt osten. Häll fyllningen i pajskalet och grädda tills äggstanningen stelnat, ca 35 min. Garnera och servera med blandad sallad.