Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostpaj - recept på lättlagad paj med ost

En klassisk ostpaj går alltid hem. Den här krämiga ostpajen passar både som förrätt, huvudrätt och på buffébordet.

Ostpaj - recept på lättlagad paj med ostOstpaj - recept på lättlagad paj med ostOstpaj - recept på lättlagad paj med ost
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 125 gsmör
  • 2 mskvatten

Fyllning

  • 150 ggrevé- lagrad eller herrgård
  • 3ägg
  • 3 dlmjölk
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1sallad- blandad av t ex rödbetsskott, mizunasallad och ärtskott

Gör så här

  1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 25 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila ca 30 min i kylen.

  2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Gör fyllningen under tiden. Riv osten. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Tillsätt osten. Häll fyllningen i pajskalet och grädda tills äggstanningen stelnat, ca 35 min. Garnera och servera med blandad sallad.

Vad tyckte du om receptet?