Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostomelett med svamp, chili och koriander

En klassisk, krämig ostomelett serveras med lite annorlunda kryddade champinjoner.

Ostomelett med svamp, chili och korianderOstomelett med svamp, chili och korianderOstomelett med svamp, chili och koriander

Ingredienser

  • 8ägg
  • 1 dlvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar
  • 2 msksmör
  • 2 dlost- riven
  • 2 mskgräslök- finskuren

Svamp

  • 500 gchampinjoner
  • 1 msksmör
  • 1röd spansk peppar
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar
  • 0,5koriander- kruka, färsk

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Svamp: Putsa och skär svampen i bitar. Fräs den i smör. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Fräs den med svampen en liten stund. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner korianderblad vid serveringen.

  2. Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar.

  3. Hetta upp hälften av smöret i en panna med släpplättbeläggning. Häll i hälften av smeten. Lyft försiktigt med en gaffel eller träsked, när smeten börjat stelna, så att lös smet kan rinna ner.

  4. Strö över 1 dl riven ost och 1 msk gräslök och vik ihop omeletten. Stek nästa omelett på samma sätt.

  5. Dela varje omelett på hälften och servera med svampen, körsbärstomater och bröd.

Vad tyckte du om receptet?