Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostkräm

Ostkrämen smakar ljuvligt till kräftorna. Kan göras klar dagen före servering.

OstkrämOstkrämOstkräm
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 150 gost- riven vällagrad, t ex präst eller svecia, spara lite ost till garnering
  • 1 dlvispgrädde
  • 2äggulor
  • 0,5 tskhonung
  • 2 krmsalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 2 dlrapsolja

Gör så här

  1. Koka upp grädden. Lägg ost, äggulor, honung, salt och cayennepeppar i en mixer eller matberedare. Häll den varma grädden över och mixa till en slät sås.

  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle, lite i taget, och mixa till en krämig majonnäs.

  3. Häll krämen i en skål och toppa med riven ost.

Vad tyckte du om receptet?