Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig och god ostkaka - perfekt dessert till jul. Recept av Fredrik Björlin.
Blanda 1 1/4 dl mjölk med mjöl och ostlöpe. Värm 2 dl mjölk till 35° och häll ner den i löpeblandningen. Låt stå ca 30 min.
Rör försiktigt med en ballongvisp så det delar sig lite. Låt stå ca 15 min. Rör med vispen igen. Häll massan i en silduk så att vasslan rinner bort, ca 12 timmar i kylen.
Dag 2: Sätt ugnen på 150°. Blanda den avrunna massan försiktigt med ägg, äggulor, socker och grädde. Häll smeten i en smord form (15 x 25 cm) och strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen ca 60 min. Servera ljummen med hallonsylt.