Recept av Allt om Matredaktionen
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ostkaka med mandel, citron och saffran. En lättgjord ostkaka med kvarg och mild smak av saffran och citron.
Sätt ugnen på 175°.
Blanda ägg, socker, kvarg, mjölk, grädde, mjöl, saffran och citronskal i en bunke. Finhacka mandeln och blanda ner den. Häll blandningen i en smord ugnssäker form.
Grädda ostkakan mitt i ugnen ca 1 timme, tills den stannat och fått lite färg. Låt den svalna i formen.
Skär kakan i små rutor när den kallnat och lägg på ett fat. Vispa grädden och blanda med sylten. Lägg grädden i en sprits med tandad tyll. Spritsa grädden på rutorna.
Recept av Allt om Matredaktionen