Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostkaka med mandel, citron och saffran

Recept på ostkaka med mandel, citron och saffran. En lättgjord ostkaka med kvarg och mild smak av saffran och ­citron.

Ostkaka med mandel, citron och saffranOstkaka med mandel, citron och saffranOstkaka med mandel, citron och saffran
Recept på ostkaka med mandel, citron och saffran. Foto: Joel Våreus

Ingredienser

  • 4ägg
  • 1 dlströsocker
  • 500 gkvarg- (10 %)
  • 2 dlmjölk
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 mskvetemjöl
  • 1 pktsaffran- (1/2 g)
  • 0,5citron- rivet skal
  • 50 gsötmandel- skållad och skalad

Tillbehör

  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 dlhallonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Blanda ägg, socker, kvarg, mjölk, grädde, mjöl, saffran och citronskal i en bunke.  Finhacka mandeln och blanda ner den. Häll blandningen i en smord ugnssäker form.

  3. Grädda ostkakan mitt i ugnen ca 1 timme, tills den stannat och fått lite färg. Låt den svalna i formen.

  4. Skär kakan i små rutor när den kallnat och lägg på ett fat. Vispa grädden och blanda med sylten. Lägg grädden i en sprits med tandad tyll. Spritsa grädden på rutorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Allt om Matredaktionen