Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostkaka med keso

Bjud på en ostkaka gjord på keso och mandlar, sötad med honung och dadlar. Färska bär och vispad grädde är gott att servera till.

Ostkaka med keso
Ostkaka med keso
Ostkaka med keso
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • smör- till formarna
  • 2ägg
  • 1 dlmjölk
  • 1 mskhonung- flytande
  • 500 gkeso
  • 1 dlmandel
  • 5dadlar

Tillbehör

  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlbär- färska
  • mynta- färsk
  • evhallon- eller lingonpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj fyra portionsskålar med smör.

  3. Vispa ihop ägg, mjölk och honung. Blanda i keso. Mixa sötmandeln och blanda ner i kesoäggstanningen.

  4. Kärna ur och mixa dadlarna, vänd ner i smeten.

  5. Häll upp smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter.

  6. Servering: Vispa grädden. Garnera ostkakorna med vispad grädde, bär och mynta. Strö eventuellt över hallon- eller lingonpulver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök