Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ostkaka är en riktigt klassisk kaka och makalöst god! En riktigt bra ostkaka ska både ha en härligt gyllenbrun yta och vara krämig inuti. I det här receptet är ostkakan gjord på keso, vilket gör den mindre mäktig än en traditionell ostkaka.
Börja med sylten: Blanda alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka 5 minuter utan lock.
Häll i ren burk och låt svalna. Sylten blir rinnig, passar därför bra som efterrättssylt. Vill man göra den tjockare kan man öka sockermängden.
Ostkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 8 små ugnsfasta formar.
Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner mald mandel, mandelspån, bittermandel och vetemjöl.
Blanda ner keso och grädde. Rör till en jämn smet.
Häll cirka 1 dl smet i varje form. Keson sjunker lätt till bunkens botten, rör därför i smeten mellan varje form.
Grädda formarna i cirka 30–40 minuter. Servera ostkakan ljummen med vispgrädde och sylt.
Recept från Mitt kök